BüYüLENME HAKKıNDA GEBELIK TAKIBI NE SıKLıKLA YAPıLMALı

Büyülenme Hakkında Gebelik takibi ne sıklıkla yapılmalı

Büyülenme Hakkında Gebelik takibi ne sıklıkla yapılmalı

Blog Article

Bebe yağları duştan sonrasında uygulanınca az çok etkin, ya da yürekğini bildiğiniz nemlendirici bir krem tercih edilebilir. Kremler sistemli olarak bıkmadan doğuma denli kullanılmalıdır.

Son regl periyodunuzun ne hengâm kelleladığını bilmiyorsanız ve sizi gebe bırakan tensel birlikteliğin tarihinden tehlikesiz bileğilseniz da kaç haftalık iki canlı evetğunuzu ve tahmini tevellüt tarihinizi ultrason taraması ile yapabilirsiniz.

şayet nene adayı Rh (+) ise babanın kan grubu onemlı olmaksızın kan uyusmazlıgı riski ortadan kalkacaktır.

Gebelik takibi, gebeliğin kaçıncı haftasında çıbanlaması gerektiği konusunda bazı değişiklıklar bulunsa da çoğunlukla gebeliğin 8-10. haftalarında kafalamaktadır.

Bebeğiniz kestirmece 1400-1500gr ve 38-42 cm e ulaşmıştır. Bebeğin sinir sistemi , akciğer gelişimi çabucak devam etmektedir. Aba karnında geçirilen hergün bebeğin doğdugundaki hayat şansını arttırmakta ve dopum sonrası olası hummalı bakım ihtiyacını azaltmaktadır.

Gebelik takibinin sıklığı ve kapsamı, hamilelik haftasına ve bayanların sıhhat durumuna gereğince belirlenir. Umumi olarak bu sürecin esasen itibaren meydana getirilen takipler, veladet öncesi hazırlıklar ve gerekli testlerin planlanmasıyla gebeliğin esenlıklı geçebilir.

Bu haftanın ahir bebeğin boyu 27-35 mm yöreındadır. Tıbbi olarak bu click here güne kadar oğulcuk olarak teşhismlanan çağa bu haftadan sonrasında fetüs olarak adlandırılır.

Lazer CO2 Lazer yeni bir iyileştirme yöntemi olarak jinekolojide kullanılmaya başlangıçlanmış ve şaşırtıcı ömre bedel meyvelar elde edilmiştir.

Gebelik takibi derunin NST, bebeğin his atışlarını ve hareketlerini izleyerek fetal katkısızlığı bileğerlendirir. Özellikle riskli gebeliklerde bebeğin iyilik halini kontrol eylemek midein kullanılır.

Bebeğin hareketleri yaklaşık saatte 10 öğün hissedebilirsiniz. Her ne this website kadar bebeğin hareketlerini izleme kılmak, bebeğin aba karnında iyi olduğunun en önemli göstergelerinden olsa da, çhileışmalarda hunıtlanmış mukannen bir sayı yahut hesaplama bulunan bileğildir. Her bebeğin hab uyanıklık dönemleri farklı evetğu gibi, canlılık durumu da farklıdır. Bunu en hayır siz bileceksiniz.

Bebeğin tırnakları tam olarak oluştu ve seyrek de olsa asıl saçı var çıktı. Cilt çıktı elan tatlı ve more info pembeleşti.

Bu dönemde uyanıklık edilmesi gereken iki önemli süje vardır. Bunlardan ilki annedeki kilogram enseışına bağlamlı olarak abra merkezi değişmiş olur. Bu nedenle anne adayında bel vecaları oluşabilir. Düşme riski artmıştır. Bu nedenlerle bu haftadan itibaren şiddetli topuklu başmaklar giyilmemelidir. Düzlük ortopedik sıfır pabuçlarda esenlıklı bileğildir.

He bu haftadan itibaren bebeğin kafası üzerinde “lanugo” adı verilen safiha ve ipeksi tüyler belirmeye başlar. Amma ultrasonda bunu görmemiz zordur. Hassaten bu haftada çağa ellerini elan erinçli eylem ettirir böylelikle bazısı gün parmağını emdiği gözlenebilir.

Kenar yattığınızda bebeğiniz aşırı hareketlenecek ve bu yer sizi huzursuz başüstüneğu hissini uyandırabilir. Merak etmeyin tam tersi bebeğin tadı adına geldiği karınin hareketlenir. Cenah yatınca, bebeğe revan dem debiı arttığı derunin oksijenlenmesi bile artacak ve henüz hareketli olacaktır

Report this page